Resa till Gambiaa dec 2012

Denna resa gjorde Christer tillsammans med kompisen Erik Widén. Vi åkte 4 december med Vingresor och efter mellanlandning på Kanarieöarna anände vi Banjuls flygplats och möttes av afrikansk hetta och  Charlie, som skulle vara vår fågelguide.

Denna resa skulle ju bli en vecka med enbart fågelfotografering så vi planerade in Charlie till några turer till kända fågellokaler. Platser som vi besökte var Fajara Golf Course (intill hotellet), Abuko, Tanji River (utloppet), Kotu Stream, Lamin Lodge (kanottur i soluppgången), Brufut Woods och Marakissa dit vi åkte på vägar som var mycket svårframkomliga.

Vi bodde på ett lägenhetshotell i Bakotu.

Rakt över gatan och en kort promenad bort låg den långa badstranden, Hotellet hade också en fin poolanläggning. Dagarna är korta i Gambia och det blir snabbt mörkt. Värmen är inte olidlig i december. Morgnarna är svala och behagliga att starta en naturrunda men det blir snabbt varmt. Vattenflaska måste alltid finnas till hands.

Människorna är mestadels muslimer, vänliga och tillmötesgående. Man träffar dock på en del s k Bomsters, som enträget försöker få en att köpa deras tjänster eller handla i deras fruktstånd. Man får komma ihåg att Gambia är ett fattigt land så är man bara vänlig men bestämd så är inte detta något större problem.

 

Kartan här i mitten är interaktiv och där finns alla platser utsatta som vi besökte under veckan.